Geboorteverwerking & Hersteltherapie

De geboorte van je kindje is een van de bijzonderste momenten in het leven van een moeder!

Een traumatische gebeurtenis is iets wat je overkomt, niet iets waar je voor kiest. Hersteltherapie bij een trauma na een nare bevalling biedt effectieve hulp, er wordt gekeken naar het geheel van jouw leven en ervaringen. Je eigen verhaal en woorden worden gebruikt om te herstellen. De geboortetraumatherapie is goed te combineren met andere zorg omdat er alleen gebruik gemaakt wordt van je natuurlijke vermogen. 

Als jij terug denkt aan je bevalling heb jij dan ook nare gevoelens, wil je er liever helemaal niet aan denken of over praten? Had jij een heftige bevalling? Wil je dit met iemand echt bespreken? Een geboorte-ervaring loopt vaak anders dan je misschien had verwacht of gehoopt.

Een geboortetrauma is een negatieve ervaring in de periode rondom en/of tijdens de bevalling. Negatieve ervaringen rondom de geboorte vanaf de conceptie tot na de kraamtijd hebben effect op jouw gezondheid en jouw gevoelsleven. Een geboortetrauma treedt op wanneer het moederprogramma, gelokaliseerd in je emotionele brein niet kan afdraaien. Dat kan tijdens een heftige bevalling gebeuren.

De hersteltherapie is moedervriendelijk en werkt effectief. Het doel is gezondheid verbeteren en problemen voorkomen. Meestal verdwijnen in één of twee gesprekken de klachten en zal jij je beter gaan voelen. Tijdens het gesprek kunnen de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dit kan in een paar weken tijd verder verbeteren. Ook je kind, je gezin en zelfs je werkgever kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin.

Je ervaart een doelgerichte maar vriendelijke behandeling die via neurogenese (het aanmaken van nieuwe zenuwbanen) in het brein, de moeder op celniveau herstelt. We bekrachtigen het positieve & we verwerken het negatieve uit je volledige ervaring. Je bent jouw vreselijke bevalling niet opeens vergeten, maar je kijkt er met een ander gevoel op terug. Je hebt weer energie en zelfvertrouwen in dingen om te ondernemen als moeder. Alles voelt veel beter aan en hier profiteert jouw kindje en je gezin ook van. Je kindje is hierdoor een stuk meer ontspannen. Je kindje laat zich beter troosten, het valt makkelijker in slaap.

Op korte termijn zal je gezondheidsvoordelen ervaren in verbinding met jezelf én in verbinding met je kindje. Op lange termijn zorg je ervoor dat blokkades & geboortetrauma’s geen ruimte krijgen om zich verder op te stapelen. In de praktijk zien we dat een geboortetrauma vaak als een soort katalysator werkt. Door de jaren heen worden blokkades opgestapeld en in het lichaam opgeslagen, om dan tijdens zo’n kwetsbaar moment zoals een bevalling, tot uiting te komen. 

Behandeling bestaat uit:

  • Informatief gesprek om de gewenste zorg te bespreken
  • Herstelgesprek en intake
  • 2 evaluatiegesprekken/ begeleidingsgesprekken na het herstelgesprek telefonisch
  • Continue bereikbaarheid via telefoon of Whatsapp (naar behoefte)
  • Ondersteuning tot jij vindt dat je hersteld bent!
  • Aanvullende voeding en psycho-educatie ondersteunende adviezen

Het hersteltraject kost €275,00 inclusief btw. In termijnen betalen is mogelijk.

Blijkt na de evaluatiegesprekken dat er een extra herstelgesprek nodig is dan is het tarief €175,- met 2 evaluaties.

De hersteltherapie is ook geschikt als jij graag begeleiding wenst na verlies & inadequate rouw van je verloren kindje.

Brun Kuipers ( wetenschapper en opleider ) heeft hier 10 jaar onderzoek naar gedaan. Voor het onderzoeksverslag kun je deze link gebruiken: Onderzoeksverslag Geboortetrauma en herstel.

Je kunt jouw bevalling voor eens en voor altijd een plekje geven. Je voelt weer vertrouwen in je lijf als moeder. Jij verdient toch ook een gezond en traumavrij moederschap!

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%