Geboortetrauma Herstel Traject

De geboorte van je kindje is een van de bijzonderste momenten in het leven van een moeder.

Als jij terug denkt aan je bevalling heb jij dan ook nare gevoelens, wil je er liever helemaal niet aan denken of over praten? Het gevoel dat je de verbinding met jezelf kwijt bent?

Een geboortetrauma is een traumatische ervaring in de periode rondom en/of tijdens de bevalling. Het wordt als een trauma ervaren als vrouwen er met negatieve gevoelens op terugblikken. Negatieve ervaringen rondom de geboorte vanaf de conceptie tot na de kraamtijd hebben effect op jouw gezondheid en jouw gevoelsleven. Een trauma slaat zich op in je lichaamscellen, daarom is het zo van belang om hiervan te herstellen, voor jouw gezondheid. Neem je klachten serieus en luister naar wat je lichaam jou te vertellen heeft.

De hersteltherapie is heel geschikt als jij graag begeleiding wenst na verlies & inadequate rouw van je verloren kindje. Ik heb vele moeders begeleid in het ziekenhuis met dit grote verdriet.

De hersteltherapie is moedervriendelijk en werkt effectief. Het doel is gezondheid verbeteren en problemen voorkomen. Meestal verdwijnen in één of twee gesprekken de klachten en zal jij je beter gaan voelen. Tijdens het gesprek kunnen de eerste tekenen van herstel worden opgemerkt en dit kan in een paar weken tijd verder verbeteren. Ook je kind, je gezin en zelfs je werkgever kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend en gaat vaak gepaard met meer energie, gevoel van controle, toename van welzijn en ontspanning binnen het gezin. Je ervaart een doelgerichte maar vriendelijke behandeling die via neurogenese (het aanmaken van nieuwe zenuwbanen) in het brein, de moeder op celniveau herstelt. Het zelf herstellend vermogen doet zijn werk.

Op korte termijn zal je gezondheidsvoordelen ervaren in verbinding met jezelf én in verbinding met je kindje. Op lange termijn zorg je ervoor dat blokkades & geboortetrauma’s geen ruimte krijgen om zich verder op te stapelen. 

Je bent jouw vreselijke bevalling niet opeens vergeten, maar je kijkt er met een ander gevoel op terug. Je hebt weer energie en zelfvertrouwen in dingen om te ondernemen als moeder. Alles voelt veel beter aan en hier profiteert jouw kindje ook van. Je kindje is hierdoor een stuk meer ontspannen. Je kindje laat zich beter troosten, het valt makkelijker in slaap.

Behandeling bestaat uit 4 contacten

  • Informatief gesprek om de gewenste zorg te bespreken
  • Herstelgesprek dit bestaat uit een intake en de verandersituatie en de verbeelding.
  • 2 evaluatiegesprekken 2 en 4 weken na het herstelgesprek.
  • Continue bereikbaarheid via telefoon of Whatsapp (naar behoefte)
  • Ondersteuning tot jij vindt dat je hersteld bent!

Aanvullende voeding en ondersteunende adviezen

Het hersteltraject kost 250 euro inclusief btw. In termijnen is mogelijk. Evt. een extra herstelgesprek met een evaluatie is 100 euro.

Brun Kuipers ( wetenschapper en opleider ) heeft hier 10 jaar onderzoek naar gedaan. Voor het onderzoeksverslag kun je deze link gebruiken: Onderzoeksverslag Geboortetrauma en herstel.

Je kunt jouw bevalling voor eens en voor altijd een plekje geven. Je voelt weer vertrouwen in je lijf als moeder. Jij verdient toch ook een gezond en traumavrij moederschap!

Mobiele versie afsluiten
%%footer%%