Werkwijze

Door middel van een vriendelijke, zachte, maar (wetenschappelijk bewezen) effectieve gesprekstherapie kunnen negatieve ervaringen (postnatale depressie, miskraam verlies etc), gebeurtenissen en gevoelens worden omgezet in positieve gedachten, waarbij psychisch en lichamelijk herstel plaatsvindt.

Tijdens een ‘hersteltraject’ help ik je om door middel van verbeelding te voelen en zelfs te ervaren. Door breinactivatie vind er een betere samenwerking plaats tussen de linker en rechterbrein waardoor de klachten gaan verminderen.
Je wordt als het ware “aan” gezet vanuit je innerlijke kracht.

De behandeling bestaat uit een hersteltraject, waarbij 4 contacten en continue begeleiding aangeboden worden.

  • Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een informatiegesprek plaats, om de gewenste zorg te bespreken. Meestal kan dat per telefoon.
  • Het herstelgesprek, waarbij ik je bezoek bij jou thuis of bij mij wat jij graag wenst, vindt daarna plaats. Hierbij doe ik de intake de verandersituatie en de verbeelding. U kiest zelf welke situatie(s) u wilt veranderen en dit leidt tot herstel. Ook kinderen en het gezin kunnen hiervan mee profiteren. Het herstel is blijvend!
  • Hierna vind er nog een evaluatiegesprek plaats ongeveer 2-4 weken na het herstelgesprek. Ik bespreek dan de veranderingen van het herstelgesprek, wat er positief of negatief is aan de verandering en wat wil je nog graag hersteld zien. maar je mag het ook even een poosje blijven aankijken.

Vanaf het eerste contact bied ik je persoonlijke begeleiding en geef ik informatie en advies over ondersteunende voeding, psycho en/of geboorte educatie.

Het wetenschappelijke onderzoeksverslag over de toepassing van het herstelgesprek na een geboortetrauma is op 8 januari 2018 gepubliceerd door Brun Kuipers. Brun Kuipers heeft hier 10 jaar onderzoek naar gedaan. Voor het onderzoeksverslag kun je deze link gebruiken: Onderzoeksverslag Geboortetrauma en herstel

Voeding
Ondersteunende voeding draagt bij aan het effect van herstelgesprekken en geeft soms meer energie. Met de ondersteunende voeding van Usana kun je werken aan een beter herstelvermogen en werkt op celniveau.

Educatie
Psycho en geboorte educatie en geboortewensen helpen inzicht te krijgen in je gevoelsleven en gedrag, zodat je in het dagelijks leven, samen met je naasten, je situatie kunt verbeteren. Laat je inspireren en download hier de 10 Geboortewensen.